Lepo vzgojen pes, Vzgoja psa, prevzgoja psa, Lea Leskošek 110

Živjo, smo Lea Miklobušec, Nina Pogač Keršič, Matejka Lebar in Anja Žefran Kalar in smo inštrukotorice pri Lepo vzgojen pes.

Leina zgodba:

Moja pot vzgoje in prevzgoje psov se je začela z mojo prvo argentinsko dogo, ki je imela nešteto vedenjskih težav, zato vem iz prve roke, kako je biti nemočen in obupan, ko ni nikogar, ki bi te usmeril na pravo pot in ti pomagal prevzgojiti psa.
S šolanjem sem začela pri ŠKK Vrhnika, pod okriljem Branke Hobič, kjer sem opravila pripravništvo. Sledilo je opravljanje licence pri Kinološki zvezi Slovenije, katero sem opravila z odliko. Vendar pa se je moja želja rehabilitirati agresivne pse vsak dan stopnjevala.

Tako me je oktobra 2012 pot peljala v Ameriko, k svetovno znanem Cesar Millan-u, kjer sem opravila delavnico in delala še poleg Brian Agnew in Cheri Lucas.
Aprila 2014 sem svoje znanje nadgradila v Providencu, RI pri zelo priznanih trenerjih Sean O’Shea in Jeff Gellman na delavnici T3. Ker pa vedno stremim k novim znanjem, sem februarja 2015 odšla v Kanado za 14 dni, kjer sem delala z enim najboljših trenerjev za agresivne pse Ted Efthymiadis in Danny Walker iz ZDA. V letu 2017 sem osvojila še tehnike pogojene relaksacije in modifikacije percepcije pri živalih, po metodah Kayce Cover in Mark-a McCabe-a. Marca 2018 sem opravila še shadow program pod okriljem Heather Beck in se udeležila delavnice Dealing with difficult dog 3D, ki jo je prav tako vodila ona, s pomočjo fantastičnega trenerja Jasona Vasconija, ki je specialist za socializacijo težavnih psov. A moje izobraževanje še ni končano saj me vsak človek, pa naj bo to stranka ali neka “naključna” oseba, ki stopi v moje življenje, nauči ogromno.

O nas, Lepo vzgojen pes Lea

Ninina zgodba:

Od kar se spomnim je moje življenje povezano z živalmi, posebno mesto pa so od nekdaj zasedali psi.
S svojim prvim psom Šingijem sem začela odkrivat kinološki svet, ko pa se mi je leta 2011 pridružila posvojena psička Gaja, pa se je želja po kinološkem znanju še povečala.

Veliko izkušenj pri delu s psi sem nabrala med delom v zavetišču za zapuščene živali, kjer sem delala dobrih 7 let in z varstvom psov, ki jih sicer nisem poznala.
Leta 2013 sem posvojila terierja Booja, ki mi je s svojim karakterjem in vedenjskimi težavami dokazal, da se imam še ogromno za naučit.

Po dveh letih trdega dela, je pes imel še vedno kup vedenjskih težav in mi je že zmanjkalo idej kam naj se še obrnem po pomoč, pa sem po naključju našla pasjo šolo Lepo vzgojen pes – tu se je tudi zares začela moja kinološka pot. 🙂
Pod mentorstvom Lee, sem svoje znanje in izkušnje začela nadgrajevati, opravila pripravništvo, ki sem ga uspešno zaključila s pridobljeno licenco Kinološke zveze Slovenija.

Ukvarjam se predvsem z vzgojo mladičkov in pubertetnikov, saj verjamem v to, da s pravilno vzgojo mladega psa, lahko preprečimo razvoj marsikatere vedenjske težave in življenje s psom bo tako nadaljnih 10+ let še bolj prijetno – lepo vzgojenega psa lahko vzamemo s seboj (skoraj) kamorkoli 😉

Moja strast pa je učenje trikcov in raznih vaj za zaposlitev pasjih možgančkov ter vaj za boljšo koordinacijo telesa.

lepo-vzgojen-pes-lea-leskosek-nina-pogac

Matejkina zgodba:

Že kot otrok sem oboževala živali in veliko časa preživela pri starih starših na kmetiji. Ravno ta del življenja me je zaznamoval, da sem želela početi nekaj, kar bo v korist tem živalim in tako bila vrsto let aktivna na področju zaščite in reševanja živali v društvu, kjer sem pa imela največ opravka prav s psi, ki so jih skrbniki zapustili zaradi pomanjkanja znanja ali napačnega pristopa. 

Danes sem hvaležna svoji Troji. Če ne bi bilo nje, danes ne bi bila del te prekrasne ekipe. Znanje, ki sem ga pridobila med šolanjem za inštruktorico pri LVP z veseljem delim s skrbniki psov. Nekoč sem pomagala samo psom, danes pomagam tudi njihovim skrbnikom, do prijetnega sobivanja s svojimi štirinožci.

Matejka pokriva Pomursko in Podravsko regijo 070555151

 

Anjina zgodba:

Na svojega prvega psa sem čakala zelo dolgo. Odkar pomnim, sem si želela imeti najboljšega štirinožnega prijatelja. Odgovor s strani staršev pa je bil vedno enak. »Ko bomo imeli hišo, boš lahko imela psa.« In prišel je dan, oče je držal svojo obljubo in jaz sem dobila črno kepico z belim noskom in močno voljo. Takrat sem se prvič srečala s kinologijo, s pasjo šolo in vzgojo. Že kot najstnica sem želela imeti lepo vzgojenega psa, ki me bo povsod spremljal. Z največjim veseljem sem hodila na treninge in črpala znanje različnih inštruktorjev.

Ko sva z možem leta kasneje posvojila španskega hrta, ki nama je dal vetra s svojo reaktivnostjo in močnim lovskim nagonom, sem se za pomoč obrnila na Lepo vzgojen pes. Navdušenje nad znanjem in izkušnjami, do katerih sta me pripeljali Lea in Nina, pa je mojo željo po delu s psi še povečalo.

Začela sem z izobraževanjem in pripravništvom ter kasneje postala članica Lepo vzgojene ekipe. V tem procesu je najina družina dobila še enega pasjega člana.

Ker vem, kaj pomeni imeti ob sebi pasjega sopotnika s spoštljivim odnosom in lepimi manirami, bi rada to delila še z mnogimi.

lepo-vzgojen-pes-lea-leskosek-nina-pogac

Oglejte si še:

NAŠE KOMPETENCE
MNENJA STRANK