Pasja šola bo zate primerna če si v pričakovanju novega družinskega člana, pasjega mladička? Razmišljaš o tem, ali tvoj prisrčen in radoživ pasji mladiček sploh potrebuje pasjo šolo? Morda tvoj pasji pubertetnik »ne sliši«, ko ga pokličeš? Ali pa te na povodcu vodi na sprehod on in ne ti njega? Ima tvoj pes vedenjske težave, ki ti povzročajo preglavice? Si želiš postati vodnik, ki ga tvoj pes potrebuje? Da postane srečen in lepo vzgojen pes, ki si ga želiš?

Pasja šola Lepo vzgojen pes ima odgovore in je na voljo, če si želiš izogniti napakam v vzgoji psa in zgraditi odnos s psom na način, da bosta v njem oba zadovoljna. Pasji mladiček v dom zagotovo prinese obilico veselja in smeha. Njegove vragolije, ki so za kratek čas nekaj prisrčnega, pa lahko kaj hitro prerastejo v nevšečnosti in ti povzročijo nepotreben stres. V naših programih vzgoje v Ljubljani ter Pomurski in Podravski regiji bomo skupaj poskrbeli, da bo tvoj pasji mladiček odrastel v lepo vzgojenega psa. Tvoj svojeglav ter neprepoznavno neubogljiv pasji pubertetnik pa bo postal vzoren spremljevalec v najrazličnejših življenjskih situacijah. V programih pasje šole Lepo vzgojen pes ti bomo pomagali, da boš s svojim psom na preprost način zgradil harmonični odnos, on pa bo postal umirjen, ubogljiv in srečen lepo vzgojen pes.

Kazalo

Zakaj v pasjo šolo Lepo vzgojen pes?

Se sprašuješ, če ti in tvoj pasji mladiček sploh potrebujeta pasjo šolo? Mi pravimo, da jo. Zakaj? Pasja šola Lepo vzgojen pes ni kraj, kjer se učita le ukazov, kot so: sedi, daj tačko, lezi… V naši pasji šoli je šolanje psa le en del aktivnosti, večji poudarek pa dajemo vzgoji. Pasja šola ni le šola za psa. Pasja šola je »vzgojna institucija«, kjer se boš ti naučil, kako vzgajati svojega psa – kako z njim komunicirati, kako mu pokazati, kaj je prav in kaj ne, kako z njim vzpostaviti dober odnos… Posledično pa se bo tvoj pes naučil, kaj je prav in kaj ne v okolju, v katerem živi, ter na ta način postal umirjen in prijeten spremljevalec v različnih življenjskih situacijah. Naučil se boš postati vodnik, ki ga tvoj pes potrebuje za srečno življenje. Z znanjem in samozavestjo, ki ju bosta oba pridobila v pasji šoli, pa bosta lahko vzpostavila odnos, v katerem bosta srečna oba. Pes z umirjenim in odločnim vodnikom, kakršnega si ga zasluži, ter vodnik z lepo vzgojenim psom, kakršnega si želi.

Komu je pasja šola Lepo vzgojen pes namenjena?

Pasja šola Lepo vzgojen pes je namenjena tebi, ki pričakuješ novega pasjega mladička. In tebi, ki si pasjega mladička že pripeljal domov. Namenjena je tudi tebi, ki se že spopadaš z mladičkastim grizenjem in uničevanjem pohištva. Pa tebi, ki si ravnokar spoznal trmo in svojeglavost pasje pubertete. In tudi tebi, ki se spopadaš z bolj ali manj zahtevnimi vedenjskimi težavami svojega odraslega psa.

Pasja šola Lepo vzgojen pes je namenjena vsem tistim, ki se želijo na enostaven način naučiti, kako vzgojiti psa v lepo vzgojenega spremljevalca. Ne glede na starost, velikost, pasmo, osebnostne lastnosti in vedenjske težave. V naši pasji šoli so dobrodošli vsi, ki si želijo izboljšati svoj odnos s psom, ki si želijo razumeti svojega psa in postati najboljša verzija sebe kot vodnika psa.

Kaj se v pasji šoli Lepo vzgojen pes učimo?

Med osnove v pasji šoli Lepo vzgojen pes spada učenje komunikacije s psom, vključno s prepoznavanjem in razumevanjem telesne govorice psa. Učimo se različnih načinov in tehnik potrjevanja pozitivnih vedenj in preprečevanja negativnih vedenj psa. Skozi dobro komunikacijo boš razumel svojega psa, tvoj pes pa bo razumel, kaj želiš od njega. Velik poudarek v pasji šoli Lepo vzgojen pes dajemo na umirjeno energijo psa. Če boš uspešno prepoznal nivo energije svojega psa v različnih situacijah (bolj ali manj stresnih), boš znal ustrezno odreagirati, ga umiriti. V očeh psa boš na ta način pridobil zaupanje, hkrati pa se bo poglabljal vajin odnos. Vaje za umirjanje utrjujemo v okoljih z različnimi motnjami (drugi psi, otroci, promet…). 

V pasji šoli Lepo vzgojen pes poudarjamo pomembnost odnosa med psom in vodnikom, zato velik poudarek dajemo specifičnim izzivom v konkretnem odnosu. Naši programi se vedno začnejo z individualnimi treningi, kjer se naučimo ustrezne komunikacije s psom, umirjanja, osnov odpoklica in umirjene hoje na vrvici ter pogledamo specifične težave, ki jih morebiti imata s psom. Po individualnih treningih se vključita v skupino, kjer utrjujeta pridobljeno znanje ter vadita ob prisotnosti različnih zunanjih dejavnikov.

pasja-sola-lea-miklobusec-poleg-lepo-vzgojen-pes

Zakaj izbrati pasjo šolo Lepo vzgojen pes?

V pasji šoli Lepo vzgojen pes smo se zavezali, da želimo psom dati, kar potrebujejo, lastnikom pa tisto, kar si želijo. Naša prioriteta je najboljši možen rezultat za vodnika in psa. Pri tem je ključnega pomena naša osredotočenost na tri dejavnike. 

  1. Vsakemu paru vodnik – pes se posvetimo individualno in prilagojeno, glede na življenjski slog, želje vodnika, konkretne izzive idr. Velik poudarek dajemo na učenje vodnika, kar je ključnega pomena pri vzgoji psa. Lastniku psa nudimo vso pomoč in podporo v procesu vzgoje, zato da lahko prevzame vlogo najboljšega vodnika svojega psa. 
  2. Na obnašanje psa vpliva skupek dejavnikov (genetika, osebnostne lastnosti, življenjske izkušnje, zdravstveno stanje, prehrana…), ki jih pri vzgoji upoštevamo. 
  3. Izjemno poznavanje in nenehna nadgradnja znanja na področju vzgoje in šolanja psov nam omogočata, da izvajamo programe vzgoje in prevzgoje s pomočjo najrazličnejših in najbolj učinkovitih metod in tehnik. 

Kje pasjo šolo Lepo vzgojen pes izvajamo?

Pasja šola Lepo vzgojen pes Ljubljana

V ljubljanski ekipi Lepo vzgojen pes smo inštruktorice Lea, Nina in Anja. Individualni in skupinski treningi se izvajajo na poligonu v Guncljah (Ljubljana – Šentvid), skupinske treninge občasno izvajamo tudi v drugih, psom manj znanih okoljih (živalski vrt, središče mesta, druga urbana okolja, pašniki in kmetije…). V Ljubljani izvajamo tudi program vodene socializacije. Gre za nadzorovano druženje psov na ograjenem poligonu, med katerim se psi naučijo pravilne komunikacije in vljudnega vedenja do svojih vrstnikov. Enkrat do dvakrat letno izvajamo tudi dodatne vsebine, kot so: tečaj zabavne poslušnosti, tečaj trikcev, spoznavanje osnov pasjih športov…

Pasja šola Lepo vzgojen pes Podravska in Pomurska regija

V Podravski in Pomurski regiji programe vzgoje izvaja inštruktorica Matejka. Individualni in skupinski treningi potekajo na poligonu v Križevcih, občasno tudi v psom manj znanem okolju oziroma v okoljih z več motnjami (urbano okolje, v bližini drugih domačih živali, pašniki in kmetije…).

Kateri so osnovni programi pasje šole Lepo vzgojen pes?

boston terier sedi - lepo vzgojen mladiček

Program pasje šole LEPO VZGOJEN MLADIČEK

Program se izvaja v Ljubljani in v Križevcih pri Ljutomeru. Namenjen psom do 6 meseca oziroma po oceni inštruktorja.

kuža sedi na travniku - Lepo vzgojen pubertetnik

Program pasje šole LEPO VZGOJEN PUBERTETNIK

Program se izvaja v Ljubljani in v Križevcih pri Ljutomeru. Namenjen je psom od 6 do 18 meseca oziroma po oceni inštruktorja.

argentinska doga poslušnost - lepo vzgojen pes

Program pasje šole LEPO VZGOJEN PES

Program se izvaja v Ljubljani in v Križevcih pri Ljutomeru. Namenjen je psom od 18 meseca dalje oziroma po oceni inštruktorja.

Kateri so poglobljeni in specializirani programi pasje šole Lepo vzgojen pes?