Nepogrešljiv pripomoček v uspešnih zgodbah lepo vzgojenih!

Rada imam predajanje znanja, obožujem, da s svojo ekipo lahko dosegam pozitivne rezultate ter dajem ljudem to, kar želijo in psom to, kar potrebujejo. Navduši me, ko z našimi usmeritvami in trudom naših tečajnikom njihovo sobivanje s kužki spreminjamo na bolje. Navdihujejo me njihove uspešne zgodbe!

Mozaik teh uspehov sestavlja nešteto kamenčkov. Od prave energije in umirjenosti vodnika, doslednosti in discipline, pravilne verbalne in neverbalne komunikacije, do pozitivne motivacije psa, potrjevanja želenih vedenj in korekcijeneželenih, ob pravem času, na pravi način.

Eden bolj sijočih kamenčkov v tem mozaiku je uporaba našega transitional povodca. Vodniki sami povedo, kako z uporabo povodca njihovi psi postajajo lepo vzgojeni spremljevalci. Večkrat uporabijo besedo ”popolni”, a vemo, da nihče ni popoln in je izraz preveč romantičen, da bi ga sama uporabila. Je pa čista resnica,da lahko s pravilno uporabo transitional povodca dejansko preprečujemo neželene situacije in neželena vedenja. Tudi pri psih, ki vodnikom predstavljajo večji izziv, kot so izrazito plašni psi, reaktivni psi ali izredno močni psi.

Transitional povodec je posebne vrste povodec, ki se ga uporablja na dva načina – kot klasični povodec ali kot halti. Oba načina uporabe sta za psa izredno varna, saj preprečujeta, da bi se pes izmuznil ali poškodoval. Pri tem je izjemnega pomena kakovost povodca in ni vseeno, kateri transitional povodec uporabljate. Originalni transitional povodci, proizvedeni in patentirani v ZDA, so na voljo le preko uradnih zastopnikov (v Sloveniji je to Lepo vzgojen pes). Originalne transitional povodce prepoznate po tem, da je na varovalu povodca logo blagovne znamke K9 Lifeline Transitional Leash. Poleg tega, da so vrhunsko izdelani, izjemno udobni tako za psa kot za vodnika ter neverjetno lepih barv, so tudi dobrodelni. Pod sloganom ”One Leash, One Life” dobavitelj namreč od vsakega prodanega povodca del sredstev nameni ameriškim organizacijam za pomoč živalim. Kot uradni zastopnik v Sloveniji pa Lepo vzgojen pes del kupnine od vsakega prodanega povodca dodatno nameni organizacijam za pomoč živalim v Sloveniji.

Poleg kakovosti samega transitional povodca je ključna tudi pravilna uporaba, ki pa ni prav nič komplicirana. Gre le za to, da ponuja več možnosti, pisanih na kožoprav vsakemu kužku. Ker je vse skupaj z besedami težko opisati, predlagam, da si pogledate video. Če ne, pa me s kakšnim dodatnim vprašanjem brez težav lahko pocukate za virtualni rokav na našem Facebook profilu ali preko elektronske pošte na info@lepovzgojenpes.com.